top of page

Logo ontwerp

12 dec. 2023

Psycholoog Vector

Date:

Company name:

Psycholoog Vector

Voor Psycholoog Vector mochten we een logo ontwerpen. Susan, de drijvende kracht achter psycholoog Vector, had een logo nodig om administratieve redenen. Ze is onlangs voor zichzelf begonnen. Ze wordt in deze opstartfase begeleidt en ingehuurd door een bedrijf dus voor Susan was het niet nodig om meteen haar branding volledig op te pakken want van reclame maken was nog geen sprake. 

Om administratieve redenen had ze echter toch een logo nodig en natuurlijk moet deze dan wel helemaal bij je passen en leuk zijn!


Tijdens de ontwerpfase hebben we de groene Jade kleur meegekregen omdat dit de kleur is van een bijzondere steen die in de toekomst binnen het bedrijf veel gebruikt gaat worden. Verder waren we volledig vrij in het ontwerp. 

Het uiteindelijk ontwerp is minimalistisch maar toch speels. De dubbele O in psycholoog hebben we geïllustreerd voor Vector. De eerste O weerspiegelt een hersenspinsel die nog alle kanten op gaat. Een proces dat vele cliënten ook echt zo ervaren in een traject bij de psycholoog. De tweede O daarentegen kijkt blij en voelt zich open en vrij. Dit is wat Susan ook graag wilt uitdragen. Ze vertelt je niet hoe je het moet doen of wat wel of niet goed is, ze wil juist samen met je de start maken van een route naar die smile op je gezicht. 


Hoe mooi is het dat Susan bij de eerste presentatie meteen JA zei op dit logo! Dit past volledig bij haar en haar bedrijfsimago.

About the project

bottom of page